Eva

Eva

Om Froken Olssons

Fröken Olssons Kafé startades 1985 av Eva Olsson, som fortfarande äger och driver kaféet. Eva lagade då all mat själv och bakade alla kladdiga chokladkakor och citron-marängpajer och andra goda bakverk.

Fröken Olssons Kafé var 1985 det första kaféet i Göteborg som inte var arbetarkafé eller konditori. Fröken Olssons blev snabbt en populär mötesplats för många göteborgare som tyckte om den mysiga miljön. Eva träffar än idag par som hade sin första dejt på Fröken Olssons Kafé.

 

För att mysa till det, med begränsad budget, tog Eva dit sina avlutade möbler och tavlor som hon hade hemma. Under en semesterresa i New Mexico hittade Eva det vackra kaklet, som idag skapar en stor del av känslan i Fröken Olssons inredning. Eva skeppade med båt i omgångar sex ton kakel från den lilla butiken. Vi får dagligen frågor om vart det vackra kaklet kommer ifrån, nu vet ni det.

 

Redan från början hade vi kö ut på gatan med göteborgare som ville äta våra goda sallader och pajer till lunch. Menyn har uppdaterats flera gånger sedan dess, och fortfarande är Fröken Olssons det självklara lunchvalet för många göteborgare.

 

På invigningsfesten 1985, dagen innan den stora öppningen, fick Eva en present av en väninna. Ett recept på en kladdig chokladkaka. Eva skyndade sig att baka den till öppningen och än idag är den ett av våra populäraste bakverk. Andra favoriter är våra goda bärpajer och våra muffins som finns i många smakvarianter. Det enda av alla våra recept som är hemligt är muffinsreceptet. Det behåller vi för oss själva.

 

Evas önskan är att det ska vara lite extra mysigt att komma till Fröken Olssons och att du som gäst ska känna att du kan sitta och mysa hos oss så länge du vill.

 

Varmt välkommen till oss på Fröken Olssons!